El Mercat de l’Abaceria va néixer el 1892, donant resposta a les necessitats del barri, portant els productes frescos a Gràcia però també portant el contacte amb el barri, els veïns i veïnes, les persones que hi viuen i conviuen, donant un valor afegit a moltes persones que visiten el nostre mercat, on per la gran majoria de les persones els comerciants som part de la família, igual que ells de la nostra, la gran família del mercat.

Es va presentar el projecte als col·lectius del barri i han tornat a esclatar pels aires les nostres il·lusions; ens hem sentit menyspreats i minoritzats

Som persones que compartim el nostre dia a dia amb tothom, escoltem i assessorem tothom des d’una recepta, una solució a un problema de casa, de família, parella, amics, amb una abraçada, necessària sobretot els últims mesos, un cop de mà, una mà amiga capaç de donar el que necessites sense preguntar, donant confiança, acompanyament, fem de radars de la nostra gent gran, donant converses i compartint moments que en molts casos la família desconeix per la falta de contacte o per la confiança, que sempre va més enllà d’oferir la gran varietat de productes que tenim al nostre mercat, als nostres mercats; som gent de mercat, persones de carn, ossos, ànima, sentiments i cor.

El passat juliol del 2018, després d’un procés dolorós per a tots nosaltres, vam marxar del nostre mercat, el de sempre, deixant enrere molts moments viscuts, amb persones que ara no hi són i amb una muntanya russa de sentiments, moltes pors, però també moltes il·lusions pels nous projectes; actualment estem a la carpa del Passeig Sant Joan, la gran majoria contents per la bona rebuda que hem tingut pels veïns, veïnes de la zona i els comerciants del voltant. A punt de concloure els tres anys que hi som, tenim nou projecte del nou mercat, el qual ha passat per moltes fases, en les quals ha deixat a molts comerciants fora del projecte. Quan vam marxar, ho vam fer pensant que tornaríem en breu, que marxàvem amb data de tornada, però el temps i les circumstàncies viscudes ens ha anat a la contra. Arribat aquest temps, no posem pals a les rodes i continuem construint el nostre mercat, on tornarem a acumular i crear nous records, noves vivències i noves etapes per compartir.

Se’ns presenta el nou projecte als diferents comerciants, donant l’aprovació, al final contents que es tingui en compte la nostra opinió. Som els que pagarem una gran part de les despeses, els manteniments i els propis creadors de vivències i histories dels pròxims anys, esperem que molts. Passades unes setmanes, es presenta el nou projecte als col·lectius del barri, entitats, associacions, veïns, veïnes i la classe política, on de cop i volta, tornen a esclatar pels aires les nostres il·lusions. Resulta que el nostre, vostre, projecte de tots, ja no compta amb la nostra aprovació i la de part dels veïns i veïnes que hi viuran amb nosaltres, menyspreant i minoritzant els danys col·laterals que portarà tot plegat. Entenem que les administracions han d´acontentar tothom, però ens sap greu que no hagin tingut en compte a les persones que donaran ànima, cor i vida al nou mercat; és per això que des del nostre petit racó, els comerciants del mercat l’Abaceria volem reivindicar amb aquestes paraules -escrites des del cor- que se’ns escolti, se’ns valori la nostra opinió. Som els primers que volem tornar al nostre mercat, hem invertit totes les nostres il·lusions des de fa 3 anys, i tenim clar que haurem de posposar 2 o fins i tot 3 anys més, si aconseguim arribar tots. Volem un mercat per a tu, per a nosaltres, per a tothom, capaços d’arribar a acords plegats, no per separat. La nostra experiència, com a professionals del comerç, ens dóna un valor afegit a l’hora de parlar de negociacions; és el que hem estat fent els últims quasi 130 anys. Això és un crit de SOS cap a les administracions. “NO ENS DEIXEU FORA. NOSALTRES MAI HO FARÍEM”.

es_ESEspañol